22 Μαΐ 2009

Λειτουργία σχολής κυβερνητών.


Σκοπός της σχολής είναι μύηση στα μυστικά της ναυτικής τέχνης και της ιστιοπλοΐας και περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις του κέντρου, και πρακτική εκπαίδευση στα κατάλληλα εξοπλισμένα παραδοσιακά σκαριά που προαναφέρθηκαν.
Η θαλάσσια περιοχή Χίου –Λαγκάδας – Οινουσσών, αποτελεί ένα ιδανικό υγρό στίβο για την εκμάθηση των τεχνικών της ιστιοπλοΐας γεγονός που πιστεύουμε ότι θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων υποψήφιων κυβερνητών,

Οι ικανότεροι απόφοιτοι της σχολής μπορούν να στελεχώνοντας τα παραδοσιακά σκάφη του κέντρου να συμμετάσχουν με αξιώσεις σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες αυτής της κατηγορίας που διεξάγονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως το Ράλι Αιγαίου και η Αegean Regatta.
Η συνεργασία της σχολής με φορείς αντίστοιχων δραστηριοτήτων . όπως η Γενική Γραμματεία Νέα Γενιά, το Υπουργείο Ναυτιλίας, ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ο Ομιλος Φίλων παραδοσιακών σκαφών και οι τοπικοί ναυταθλητικοί όμιλοι, κρίνεται επιβεβλημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: