22 Μαΐ 2009

Διαγωνισμός κατασκευαστών


Οι ετήσιοι αυτοί αγώνες απευθύνονται σε ομάδες Γυμνασίων με αυτοσχέδιες κατασκευές σκαφών, στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας.
Οι ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό μπορούν να επισκέπτονται σε καθορισμένες ημέρες και ώρες την σχολή καραβομαραγκών του κέντρου, και να ενημερώνονται για τα σχέδια και τον τρόπο κατασκευής του τύπου του σκάφους με το οποίο θα πραγματοποιείται κάθε φορά ο διαγωνισμός.

Στις ομάδες θα παρέχεται κάθε δυνατή τεχνική υποστήριξη ώστε να κατασκευάσουν έγκαιρα και με ασφάλεια την πλωτή τους κατασκευή με την οποία συμμετάσχουν στον αγώνα που θα πραγματοποιείται στον κόλπο της Λαγκάδας.
Η κατασκευή αυτή θα ήταν σκόπιμο να αποτελεί μια απλοποιημένη εκδοχή των παραδοσιακών σκαφών με τη χρήση σύγχρονων μέσων και υλικών.


Μπορεί επίσης να προκηρύσσεται διαγωνισμός κατασκευής ομοιώματος παραδοσιακών σκαφών, με παράλληλη παρουσίαση ανέκδοτου πληροφοριακού υλικού σχετικού με την κατασκευή, τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα ταξίδια, τον ιδιοκτήτη, και τα πληρώματα του συγκεκριμένου σκάφους .





Δεν υπάρχουν σχόλια: