22 Μαΐ 2009

Δραστηριότητες του Κέντρου Ναυτικής Παράδοσης

· Περίπατος και ξενάγηση στο υπαίθριο και στεγασμένο ναυτικό μουσείο, καθώς και στα σκάφη«Άγιος Γιάννης», & «Άγιος Δημήτριος».


Όπως προαναφέρθηκε, ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να κινηθεί τόσο στους χώρους του υπαίθριου μουσείου όσο και στους στεγασμένους, όπου θα μπορεί απολαμβάνοντας το πανέμορφο τοπίο της περιοχής, να ενημερωθεί για διάφο
ρα θέματα που σχετίζονται με την ναυτική μας παράδοση. Ο περίπατος θα ολοκληρώνεται με επίσκεψη στα παραδοσιακά σκαριά του «στόλου» που θα βρίσκονται πρυμνοδετημένα στην παραλία της Λαγκάδας.
Να σημειώσουμε εδώ ότι ειδικά για το σκάφος «Άγιος Ιωάννης», η μελέτη αξιοποίησης του προβλέπει την λειτουργία μικρού εκθεσιακού χώρου στοεσωτερικό του.

Μια πιο σύνθετη δραστηριότητα θα αποτελεί η εκπόνηση διήμερων ή τριήμερων προγραμμάτων οικοτουρισμού, που θα περιλαμβάνουν αναλυτική ξενάγηση, βασική εκπαίδευση στην παραδοσιακή ναυπηγική και ναυτική τέχνη, σε συνδυασμό με εκπαιδευτικό ταξίδι με στην Αιγνούσσα.
Τα προγράμματα αυτά κατάλληλα προσαρμοσμένα θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες, των Προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Κέντρου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Δήμου Ομηρούπολης. είτε ανεξάρτητων ομάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: