22 Μαΐ 2009

Διεξαγωγή ιστιοπλοϊκών αγώνων παραδοσιακών σκαφών


Στά πλαίσια του εορτασμού της Ναυτικής Εβδομάδας προτείνεται η διοργάνωση Πανελλήνιων αγώνων παραδοσιακών σκαφών στο τρίγωνο Χίος- Λαγκάδα – Αιγνούσα. Η εκκίνηση θα γίνεται από το λιμάνι της Χίου, ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση σκάφη και πληρώματα και να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Εικόνα 20Πρώτος σταθμός του αγώνα ο κόλπος της Λαγκάδας όπου και θα διανυκτερεύσουν. Έτσι θα δοθεί η ευκαιρία στους αγωνιζόμενους να ξεναγηθούν στον οικισμό και να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με την τοπική ναυτική παράδοση.
Επόμενος σταθμός η Αιγνούσα. Το ασφαλές λιμάνι, το καταπληκτικό Ναυτικό Μουσείο και ο γραφικός οικισμός πιστεύουμε ότι θα αποζημιώσουν του συμμετέχοντες αγώνας ολοκληρώνεται με την επιστροφή των σκαφών στο λιμάνι της Χίου.
Με τον τρόπο αυτό θα γίνει η προβολή των δραστηριοτήτων του Κέντρου, και θα δοθεί η ευκαιρία στους απόφοιτους της σχολής κυβερνητών να αποκτήσουν εμπειρίες.
Σε επόμενο στάδιο υπάρχει η δυνατότητα ένταξης του αγώνα σε ειδική κατηγορία των Διεθνών αγώνων που πραγματοποιούνται στο Αιγαίο

Δεν υπάρχουν σχόλια: